Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis Het Reuzenhuis

Te koopHet Reuzenhuis

Beschrijving

Buitenland

Wil je graag op reis naar het Buitenland? Zelfs in deze gekke coronatijden kan dit. Waar moet je zijn? Op de N16 ergens ter hoogte van de brug van Temse volg je het bordje van Het Buitenland en als je dat pad volgt, kom je op een wonderlijke plek, een gehucht waar een paar families samenwonen en waar je de mooiste huizen kan terugvinden, zoals deze – HET REUZENHUIS.

Het Reuzenhuis

Waarom staan er zo’n prachtige oude woningen in het gehucht Buitenland? Dat heeft alles te maken met de wereldtentoonstelling in Antwerpen.
In 1894 hebben ze daar replica woningen van de 16e eeuw gebouwd. Deze hebben daar 1 jaar gestaan en dan heeft een ambitieuze man beslist om deze woningen terug op te richten in het Buitenland. Een soort van Efteling avant la lettre.
Het Reuzenhuis is dus een replica van het huis van Bretagne, dat gelegen was in de Mattenstraat te Antwerpen.

Brabobeeld

In deze neogotische voorgevel ziet u een bekronende nis met Brabobeeld. Er zijn de voorbije eeuwen in Antwerpen niet minder dan zes standbeelden aan Brabo gewijd.

Virtuele rondleiding

We laten de geschiedenis even achter ons en betreden deze prachtige woning langs de reusachtige inkomdeur. We hangen alvast onze jas even weg in de vestiairekast, trapje op en we komen in de eetkamer en de keuken terecht. Het heeft echt wel iets idyllisch hoor. De houten ramen met luikjes aan de binnenzijde, uitkijkend op een prachtige natuurlandschap. De leefruimte zit verscholen achter de grote poort vooraan. Een prachtige lichtinval en de buitenmuur is mee geïntegreerd in het interieur. Deze woning ademt in alle ruimtes de geschiedenis.

We draaien even lekker de trap op en we zien vanuit de nachthal, 2 super gezellige slaapkamers op authentieke vloer en een badkamer met ligbad, douche en toilet. De glaspartijen in de badkamer zijn nog een knap overblijfsel.

Op de tweede verdieping aangekomen, een super knappe slaapkamer met zicht op de toren van dit gebouw. Hier zal je allicht veel aan het raam staan. Deden wij ook 😉

Aan opbergruimte ook geen gebrek hoor. Een ruime zolder biedt hiervoor een oplossing, maar ook de berging op het gelijkvloers. Mocht dit dan nog niet voldoende zijn, dan is de kelder er ook nog.

Ooh ja, op het gelijkvloers en op de tweede verdieping telkens een toilet wil je letterlijk even op je gemak zitten.

Inlichtingen of bezoek gewenst?

Wil je dit erfgoed in het echt komen bewonderen?
Gelijk heb je! Maak dan als de bliksem uw afspraak op ons gratis nummer 0800 29 303.
Onze enthousiaste medewerkers helpen u graag verder.

 

Documenten

Niet gevonden wat u zoekt?

Algemene gegevens

Kadastraal inkomen (niet-geïndexeerd):

639

Bouwjaar:

1898

Staat:

goede staat

Oriëntatie tuin:

West

Bewoonbare oppervlakte:

180 m2

Oppervlakte perceel:

1090 m2

Gevelbreedte:

14 m

Aantal slaapkamers:

3

Aantal badkamers:

1

Kelder:

1

Terras:

1

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied met cult., historische en/of estetische waarde

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen:

Niet-uitgereikt

Verkavelingsvergunning:

Nee

Voorkooprecht:

Nee

Erfgoed:

Nee

Overstromingsgevoeligheid:

Effectief overstromingsgevoelig

Comfort

Verwarming:

Aardgas

Beglazing:

Dubbele beglazing

EPC:

546

Unieke code:

20120713-0001167346-00000008-2

Elektriciteitskeuring:

Ja, Niet conform

Locatie

Reek 83 2880 Bornem