Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis Uniek herenhuis

Te koopUniek herenhuis

Beschrijving

Zodra je door de dubbele deur de inkomhal betreedt, voel je direct: dit is geen gewone woning. De witmarmeren trap leidt je naar het kloppende hart van dit herenhuis: een imposante trappenhal die een weelderige sfeer uitstraalt. Voorin vind je een tot de verbeelding sprekend huistheater met rode, fluwelen zetels. Achterin kom je in een ruime woonkamer met een hoog plafond en een adembenemende schouw, niet de laatste die je in deze woning zult tegenkomen. Zo indrukwekkend als de grote ruimtes zijn, zo talrijk zijn de kamers die er te ontdekken zijn. En net wanneer je denkt alles gezien te hebben, stuit je op een studiekamer met een neogotisch interieur, verborgen in een toren. Aangrenzend vind je een mysterieuze, marmeren badkamer met zowel een ligbad als een douche. Een verborgen trap brengt je naar de bovenste verdieping waar een volwaardige woonruimte te vinden is, eveneens voorzien van ornamenten, glas-in-loodramen en rijkelijk versierde schouwen.

Ook aan buitenruimtes is er geen gebrek. Er is een terras op de begane grond, een verzonken stadstuin van 71 m² met moestuin en jacuzzi, en een zonnig terras op de eerste verdieping.

Kom deze wonderlijke wereld zelf ontdekken en maak vandaag nog een afspraak met ons!

Over de architect
In het begin van zijn carrière introduceerde Emile Thielen art nouveau bij de gegoede Antwerpse burgerij. Hij verwierf bekendheid in Antwerpen en mocht uiteindelijk onder meer de Koningin Elisabethzaal en enkele gebouwen in de Antwerpse Zoo ontwerpen. Naar het einde van zijn loopbaan toe evolueerde zijn werk naar de beaux-artstijl. Het is in deze periode dat deze woonst werd gebouwd in 1904.

Extra info
Centrale verwarming op gas + accumulatie.
EPC: D.
Overal dubbele beglazing.
Elektrische rolluiken aan achtergevel.
17 zonnepanelen.
Elektrische installatie: niet AREI-conform.
Mogelijkheid tot extra terras op het 2de verdiep.
Vastgesteld bouwkundig erfgoed.

(woongebied, vergunning, geen verkavelingsvergunning, voorkooprecht, geen dagvaarding)

Documenten

Niet gevonden wat u zoekt?

Algemene gegevens

Bouwjaar:

1904

Staat:

goede staat

Oriëntatie tuin:

Zuidwest

Bewoonbare oppervlakte:

458 m2

Oppervlakte perceel:

241 m2

Gevelbreedte:

7 m

Terreinbreedte:

7 m

Aantal slaapkamers:

5

Aantal badkamers:

2

Keuken:

3

Kelder:

1

Tuin:

1

Terras:

2

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied

Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen:

Uitgereikt

Verkavelingsvergunning:

Nee

Voorkooprecht:

Ja

Erfgoed:

Nee

Comfort

Verwarming:

Vloerverarming aardgas

Beglazing:

Dubbele beglazing

EPC:

345 kWh/m²

Elektriciteitskeuring:

Ja, Niet conform

Locatie

Italiëlei 64 2000 Antwerpen

Uw droomwoning niet gevonden? We helpen je graag met zoeken.