Je huis verkopen: welke blunders moet je vermijden?

Je wil je huis verkopen. Hoe maximaliseer je jouw kansen op een goede deal? Of anders gezegd: welke fouten mag je zeker niet maken?

Je hebt niet opgeruimd

Een rommelig en vuil huis schrikt potentiële kopers natuurlijk af, dat spreekt voor zich. Als je niet grondig gepoetst en opgeruimd hebt, dan kunnen je bezoekers de waarde van je woning niet correct inschatten. Zorg er ook voor dat je woning er op de foto’s piekfijn bijligt. Want geïnteresseerden in je woning hebben zeker oog voor detail.

Het is te donker in je huis

Veel mogelijke kopers van vastgoed zijn op zoek naar natuurlijk licht. Geef licht dan ook alle kansen om in je huis binnen te dringen. Plaats geen meubels voor ramen en vermijd donkere muren. Herschilder ze in een lichte kleur. Gebruik daglicht voor je foto’s en zorg voor een knusse sfeer door warme verlichting.

Het ruikt niet fris

Ook dit is not done! Onaangename geuren, zoals van de afvoer of van huisdieren, verwijder je best meteen. Pak de bron aan, niet de symptomen. Doe je dit niet, dan is de kans reëel dat bezoekers meteen afhaken.

Het wordt te persoonlijk

Heb je in je woning heel wat privéspullen, zoals foto’s, tekeningen, wenskaartjes, beeldjes …, zorg er dan voor dat deze niet overal publiek zichtbaar zijn. Ze leiden de aandacht af van je huis en kunnen sommige potentiële kopers opzadelen met een ongemakkelijk gevoel. Stop deze spullen dus in een kast als je bezoekers over de vloer krijgt.

Je woning is leeg

De voorgaande tip betekent niet dat je bezoekers moet verwelkomen in een leeg huis of appartement. Lege ruimtes ogen kleiner dan ze werkelijk zijn en het ontbreekt aan sfeer. Ook kunnen geïnteresseerden zich moeilijk voorstellen hoe de kamers eruit zullen zien als ze voorzien zijn van meubilair. Ten slotte vallen ook minpunten, zelfs al zijn het kleine details zoals een krasje op de muur, veel meer op.

M3 Makelaars helpt je

Twijfel je hoe je jouw woning best aankleedt met het oog op een verkoop? Laat je dan bijstaan door professionals. Een vastgoedstylist en -fotograaf halen het maximum uit jouw woning. Wil je weten hoe we dit aanpakken bij M3 Makelaars? Maak dan meteen een afspraak! Of wil je eerst een schatting van je woning laten uitvoeren? Hier kan je lezen hoe dit bij M3 Makelaars precies in zijn werk gaat.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?