Ik verkoop mijn huis in de winter. Waar moet ik op letten?

De winter is in principe niet ideaal om je huis te verkopen. Maar laat je er zeker niet door afschrikken. Eén voordeel heb je alvast: er staan minder huizen te koop en er is dus minder concurrentie. Met deze 4 tips pak je het goed aan.

  1. Creëer licht, lucht en ruimte

In de winter heb je de neiging om ramen, deuren en gordijnen dicht te houden en binnen te leven. Dat kan kandidaat-kopers een benauwde indruk geven. Verlucht je huis dus goed, laat zo veel mogelijk daglicht binnen en steek hier en daar een extra sfeerlichtje aan. Ruim ook grondig op en overdrijf zeker niet met kerstdecoratie. Zo krijgt de koper zelfs bij donker weer de kans om het potentieel van de kamers te zien.

  1. Voer klusjes uit

Een lekkende dakgoot of een raam waar tocht door komt, valt in de winter extra op. Laat ze repareren voor je kandidaat-kopers over de vloer krijgt.

  1. Zorg voor een mooie wintertuin

Een tuin kan er in de winter behoorlijk troosteloos bij liggen. Maar als je hem netjes winterklaar hebt gemaakt – hagen geschoren, struiken gesnoeid en bladeren opgeveegd – dan kan hij de kopers zeker ook bekoren met zijn mooie silhouetten. Maak ook je oprit proper en laat de buitenverlichting branden. Winterbloeiers aan de voordeur en op je terras zorgen voor wat kleur en geven je bezoekers een extra welkom gevoel.

  1. Maak winterfoto’s

Je huis aanprijzen met foto’s onder een stralende zomerzon: dat werkt niet in de winter. Maak daarom mooie winterkiekjes die de gezelligheid van je huis en tuin extra in de verf zetten.

Zomer of winter, wij halen altijd het beste in je huis naar boven. Contacteer ons als je je huis wilt verkopen.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?