Hoe weet ik dat ik een huis koop in een goede buurt?

Als je een huis koopt, krijg je de buurt er gratis bij. Daarom is het belangrijk om niet alleen het huis grondig te inspecteren, maar ook de sfeer in de straat op te snuiven. Waar moet je op letten?

Trotse buurt

Zie je in de straat goed onderhouden huizen en tuintjes, met propere auto’s voor de deur? Dan zijn de bewoners wellicht ook trots op hun buurt en doen ze er alles aan om het er zo aangenaam mogelijk te houden.

Jonge buurt

Wonen er veel jonge gezinnen in de buurt, dan is ze wellicht ook dynamisch. Kinderen hebben er altijd een speelkameraadje of een extra oppas bij de hand. En de volwassenen zijn er meestal te vinden voor een gezellige babbel of een aperitiefje samen.

Oudere buurt

Ook een buurt met oudere gezinnen kan best aangenaam zijn. Het is er doorgaans iets rustiger en je hebt er wellicht wat meer privacy, maar de buren kunnen er vaak op elkaar rekenen om een oogje in het zeil te houden. Dat het sociale weefsel van een buurt goed zit, zie wanneer mensen in de zomer zitten te keuvelen, samen een spelletje petanque spelen of elk jaar een wijkbarbecue organiseren waar tot in de vroege uurtjes gedanst wordt.

Wat wil je zelf?

Of een buurt leuk is, hangt natuurlijk ook af van wat jij er zelf van verwacht. De een vindt het prettig wonen in een rustige wijk met veel groen, terwijl de ander graag leven in de brouwerij heeft. Ga je op huizenjacht, maak dan eerst een lijstje van wat jij belangrijk vindt. Wil je dicht bij winkels en scholen wonen? Vind je het handig als er een bushalte in de buurt is, een speeltuin of een pleintje? Hoezeer ben je gesteld op je privacy? Enzovoort.

Breng je wensen gerust mee en wij vinden voor jou de ideale buurt.

Bron: Investr.be

Benieuwd wat uw eigendom waard is?