Hoe maak je van je huis een thuis?

10 leuke én goedkope tips om je huis supergezellig te maken!

Volk over de vloer

Nodig regelmatig vrienden uit. Zo creëer je vanzelf een leuke sfeer. Ga niet halsoverkop alles opruimen als er plots vrienden voor je deur staan. Een beetje rommel hoort er nu eenmaal bij!

Een grote eettafel

Kies voor een grote eettafel. Daar kan je met veel mensen tegelijk aan zitten, maar kan je ook perfect gebruiken om te studeren of nog wat te werken.

Foto’s doen het altijd goed

Heb je leuke foto’s van je gezin, familie of vrienden? Van een prachtige vakantie of een gezellige daguitstap? Hang ze op in je woonkamer, keuken of zelfs inkomhal. Zo zie je meteen enkele mooie beelden als je je huis binnenstapt. Heb je echt veel foto’s, maak dan een ‘family wall’.

Planten en bloemen

Bloemen geven niet alleen kleur aan je woonkamer, maar zorgen ook voor figuurlijke warmte en sfeer. Heb je geen tijd of zin om regelmatig nieuwe bloemen te kopen? Kies dan voor plantjes die weinig onderhoud nodig hebben.

Kies voor kleur

Is je interieur strak, met vooral witte muren? Verf dan één muur in een opvallende kleur. Of kies voor meubilair dat een mooi kleurcontrast oproept.

Kussens en dekens

Een kussen op je zetel doet wonderen. Kies een kleur die past bij je gordijnen en contrasteert met de kleur van de zetel. Idem dito voor een dekentje. Drapeer het mooi over je bank en geniet ervan tijdens een avondje tv-kijken.

Een streepje muziek

Ben je alleen thuis? Zet de radio of je favoriete muziek op. Het geeft je meteen een gevoel van rust.

Sfeerverlichting

Verschillende kleinere lampen, met warm licht, creëren meer gezelligheid dan één groot kil licht.

Sfeer kan je ook ruiken

Geurkaarsen geven je huis een unieke sfeer. Bovendien zijn kaarsen op zich natuurlijk al echt gezellig.

Open kasten

Berg niet al je spullen op in gesloten kasten. Mensen mogen weten en zien waarvoor jij staat. Een open kast lokt nieuwsgierigheid uit en bezorgt je meteen een gespreksonderwerp. Wel zorgen dat de kast wat opgeruimd oogt uiteraard …

Benieuwd wat uw eigendom waard is?