Hoe lang blijven jouw attesten geldig?

Voor je woning heb je heel wat attesten nodig. Denk aan een keuringsattest voor de elektriciteit, EPC, bodemattest … Hoe lang blijven al deze attesten geldig?

Er is geen uniforme geldigheidsduur voor alle attesten. Anders gezegd, voor elk attest geldt een andere termijn. We zetten ze voor jou op een rijtje.

Keuringsattest elektriciteit

Dit is 25 jaar geldig als het conform is, voor zover er nadien geen belangrijke aanpassingen aan de elektrische installaties gebeuren.Is jouw keuringsattest niet conform, dan is het slechts één tot anderhalf jaar geldig. Binnen die termijn moet je de vermelde inbreuken verhelpen, om vervolgens een herkeuring te laten uitvoeren. De datum waarop een herkeuring uitgevoerd moet zijn, wordt vermeld op het keuringsverslag.

EPC (EnergiePrestatieCerticificaat)

Een EPC of EnergiePrestatieCertificaat is tien jaar geldig. Als je jouw pand verkoopt of verhuurt binnen die periode, en intussen energiebesparende maatregelen genomen hebt, dan kan het interessant zijn om een nieuw EPC te laten opstellen. Een lagere EPC-score maakt jouw pand immers een stuk aantrekkelijker.

Bodemattest en stedenbouwkundige inlichtingen

Voor een bodemattest en stedenbouwkundige inlichtingen is er geen specifieke geldigheidstermijn vastgelegd. In de praktijk wordt dit door de notaris doorgaans tot een jaar beperkt.

Extra info nodig ow jouw attesten?

Heb je nog bijkomende vragen over attesten? Stel ze meteen aan ons!

 

 

Benieuwd wat uw eigendom waard is?