Het renteloos renovatiekrediet in een notendop

Je wilt een woning aankopen, maar er is nog werk aan de winkel. Wist je dat je hiervoor beroep kunt doen op een renovatiekrediet? En dit zonder rente te betalen!

Indien je een woning hebt aangekocht en hiervoor een krediet bent aangegaan na 2020, kan je in aanmerking komen voor het renteloos renovatiekrediet. De woning moet in volle eigendom aangekocht zijn geweest en bestemd zijn voor (hoofdzakelijk) privédoeleinden.

Het renovatiekrediet heeft een maximale looptijd van 20 jaar en kan niet voor een periode langer dan jouw hoofdkrediet worden aangegaan.

Voor woningen die behoren tot EPC label E of F (sinds 1 januari 2019) kan er een renteloos renovatiekrediet worden aangegaan tot 60.000 euro. Voor appartement met EPC label D, E of F kan dit tot 45.000 euro. Het EPC-attest voor renovatie mag niet ouder zijn dan 2019.

tabel Renteloos krediet

(Bron: energiesparen.be)

Binnen de 5 jaar na renovatie van de woning of het appartement moet je een EPC-attest kunnen voorleggen dat aantoont dat het beoogde label werd behaald. Indien het label niet werd behaald moet er een boete worden betaald op basis van het geleende bedrag.

Zoek in ons aanbod naar een geschikte woning!

 

 

 

Benieuwd wat uw eigendom waard is?