Een woning kopen of verkopen in tijden van corona: tips & tricks

De vastgoedmarkt zit opnieuw in de lift. Doordat de sector tijdens de lockdown in het voorjaar een tijd heeft stil gelegen, is een recordaantal mensen momenteel op zoek naar een nieuwe woning. De accenten van huizenjagers zijn evenwel verschoven tegenover de periode voor de crisis. Corona heeft het vastgoedlandschap – misschien wel voor goed – veranderd. Wij leggen je uit hoe of wat.

Alles digitaal

Net zoals vele andere bedrijven hebben ook makelaarskantoren hun manier van werken door de coronacrisis moeten aanpassen. Ook wij hebben onszelf moeten heruitvinden. Virtuele plaatsbezoeken, een bod uitbrengen via e-mail of een compromis online tekenen, het is ondertussen niks nieuws meer. Houd er dus zeker rekening mee dat het grootste deel van de communicatie bij de aankoop of verkoop van een woning tegenwoordig via digitale weg gebeurt.

Nieuwe trends

De coronacrisis – en vooral dan de vele dagen die we verplicht in ons kot hebben moeten doorbrengen – heeft voor nieuwe trends op de vastgoedmarkt gezorgd. Huizen met een grote tuin, appartementen met ruime terrassen en woningen met parken en bossen in de nabije omgeving zijn enorm in trek. Wil je een pand verkopen dat aan bovenstaande eisen voldoet? Dan zullen heel wat kopers staan springen om jouw woning te ontdekken. Verschiet er ook niet van als je woonst op een paar dagen – soms zelfs uren, én boven de vraagprijs, verkocht wordt. Ben je zelf van plan om een bod te doen op de woning van je dromen? Houd daar dan zeker rekening mee en vraag advies aan je makelaar.

Extra ruimte in huis? Richt ze in als home office. Als gevolg van de lockdown, hebben we allemaal het nut van een thuiskantoor ingezien. Daarnaast kan je de ruimte ook gebruiken om even aan al je huisgenoten te ontsnappen en van wat welverdiende me-time te genieten. Die aparte ruimte zal voor heel wat potentiële kopers dan ook een grote meerwaarde voor de woning vormen.

Investeren in vastgoed blijft een goed idee

Het ziet er niet naar uit dat de prijzen van vastgoed in de nabije toekomst zullen dalen. Aangezien geld op een spaarrekening vandaag de dag niks meer opbrengt, is het nog steeds een uitstekend idee om je spaarcenten te investeren in vastgoed. Zeker nu de rentevoeten historisch laag staan en de vraag het aanbod op de vastgoedmarkt blijft overstijgen. Tover het pand om tot een opbrengsteigendom en je betaalt zo je lening af. Aarzel niet om een van onze makelaars te contacteren als je praktische vragen hebt over de aankoop en verhuur van een opbrengsteigendom.

Wil je meer weten over het kopen, verkopen of verhuren van een woning? Maak dan een afspraak bij het M3-kantoor in je buurt.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?