Een succesvolle verkoop dankzij onze do’s-and-don’ts

Het zijn goede tijden om je woning te koop te zetten. De huizenmarkt is booming business. Wil je de verkoop van jouw huis snel en vlot laten verlopen? Dan vermijd je maar beter enkele vaak voorkomende blunders. Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard, zeggen ze wel eens. Dus bij deze 😉

Blunders die je beter niet maakt

  • Geen makelaar inschakelen

Je kunt ervoor kiezen om je woning helemaal zelf te verkopen. Maar, weet dat woningen mét makelaar sneller verkocht raken. En daar is een eenvoudige reden voor. Makelaars zijn experts in hun vak en kennen de vastgoedmarkt door en door. Ze kennen de omgeving, de prijzen van panden in de buurt en kunnen zo een geschikte prijs op je woning plakken. Die vraagprijs is allesbepalend voor het aantal geïnteresseerden en het bedrag dat je uiteindelijk uit de verkoop haalt.

  • De gebreken verbergen

Een perfect huis bestaat niet, ook dat van jou heeft zo zijn minpuntjes. Vroeg of laat komen de gebreken van iedere woning naar boven. Het is dan ook beter om vanaf minuut één eerlijk te zijn. Denk al eens na over mogelijke oplossingen of verwerk elk gebrek in een positieve context. Zo krijgt je woning misschien nog een toegevoegde waarde.

  • Niet herstellen of renoveren

Vooraleer je je woning te koop stelt, ga je best eens doorheen heel het huis om kleine (of grote) werkpuntjes te noteren. Als je die in orde brengt voordat je woning online komt, zal je een hoger bod kunnen krijgen, dan wanneer potentiële kopers door je huis lopen en overal extra werk zien.

  • Een lege of net rommelige woning

Vooraleer er huisbezoeken plaatsvinden, is het belangrijk om over het interieur van je woning na te denken. Zijn al je meubels al weg? Bekijk dan de optie om je woning door een professional aan te laten kleden. Een aangeklede woning is dan ook een pak aantrekkelijker dan een lege. Woon je er wel nog? Zorg dan voor een net en opgeruimd huis.

  • Slechte foto’s

Niets ergers dan een overbelichte foto, een scheve foto of een foto waarop je de pixels kan tellen. De foto’s die toekomstige kopers te zien krijgen, zorgen voor de eerste indruk van het pand. Is die niet goed, dan gaat hun zoektocht gewoon verder. De hulp van een professionele fotograaf inschakelen, is dus geen overbodige luxe als je niet zo handig bent met een fototoestel.

Laat je de verkoop van je woning toch liever in professionele handen? Contacteer ons dan om een afspraak te maken. Wij nemen alle zorgen met veel plezier op ons.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?