De voordelen van een noordgerichte slaapkamer

kindje met knuffelbeer in bed

De voordelen van een noordgerichte slaapkamer

Ben je op zoek naar een huis, dan wordt je vaak aangeraden om uit te kijken naar een zuidgerichte woning. Nochtans is noordgericht ook vaak interessant, zeker voor je slaapkamer.

  • Slapen in een te warme kamer is geen makkie. Een noordgerichte kamer is koeler en bezorgt je een betere nachtrust. Heb je schrik dat een noordgerichte slaapkamer te kil is? Dat is niet nodig. De meeste huizen zijn tegenwoordig zodanig goed geïsoleerd dat de koude buiten blijft. Bovendien kan je met een goed bedachte inrichting je slaapkamer een warm gevoel geven, zoals met lichte, warme kleuren, houten vloeren en kasten, …
  • In een noordgerichte slaapkamer heb je een gelijkmatige en neutraal gekleurde lichtinval. Geen zon die ’s morgens in je ogen priemt of je ’s avonds van je slaap houdt als je eens vroeg in bed wilt.
  • Ruimtes in je huis die regelmatig verwarmt, liggen best aan de zuidkant en voorzie je best van grote ramen. Zo kan de zon je een handje helpen met verwarmen en valt je energiefactuur lager uit. Je slaapkamer verwarm je echter niet zo vaak, dus maakt het ook niet zoveel uit dat ze aan de noordkant ligt.

Heb je vragen over de oriëntatie van je woning? Of zoek je een pand met specifieke kenmerken? Maak dan zeker een afspraak in het M3-kantoor in je buurt.

Gerelateerde Berichten