Wat gebeurt er met mijn brandverzekering als ik mijn huis verkoop?

Als je je huis verkoopt kun je je brandpolis stopzetten of hem laten aanpassen aan je nieuwe woning. De verzekering voor je oude huis loopt in principe door tot 3 maanden na het verlijden van de akte. Dat betekent dat de koper beschermd is door jouw brandverzekering, tenzij hij er zelf een heeft.

 

Woon je niet in het huis dat je verkoopt, dan kun je je brandverzekering stopzetten. Volgens de wet loopt ze wel door tot 3 maanden na het verlijden van de authentieke akte. Dat betekent dat de koper in principe nog 3 maanden beschermd is door jouw brandverzekering. Jullie kunnen wel afspreken dat hij zo snel mogelijk zelf een brandverzekering neemt. Als hij voor de ondertekening van de akte al in het huis gaat klussen bijvoorbeeld is dit aan te raden.

 

 Meld je verhuis aan je verzekeraar

Woon je wel zelf in het huis dat je verkoopt, meld dan aan je verzekeraar dat je gaat verhuizen. Zo kan hij je polis aanpassen. Je verzekering geldt dan voor je nieuwe huis en tijdelijk ook nog voor je oude huis, tot 3 maanden na het verlijden van de akte.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?