7 valkuilen bij de verkoop van je woning

Je wilt graag jouw woning te koop zetten, maar welke valkuilen kan je best vermijden? We geven jou graag een opsomming van de meest voorkomende valkuilen.

  1. Online zetten zonder EPC

Er is een wettelijke verplichting om een EPC-attest te hebben (niet ouder dan 1 januari 2019) voordat de woning publiekelijk te koop mag worden aangeboden. Als de woning online te koop wordt gezet zonder in het bezit te zijn of te vermelden van het EPC, kan men hiervoor beboet worden.

  1. Incorrecte waarde woning

Zorg voor een correcte waarde van de woning. Anders loop je het gevaar dat je misschien snel verkoopt, maar aan een te lage prijs of dat er weinig tot geen kandidaat-kopers op de woning afkomen omwille van een te hoge vraagprijs.

  1. Wanordelijke woning

Kleed de woning mooi aan zodat deze uitnodigend is om een bezoek aan te vragen. Als de woning mooi op orde staat krijgen kandidaat-kopers makkelijker een goed gevoel bij de woning wat leidt tot een snellere verkoop.

  1. Slechte foto’s

Staat je woning mooi op orde? Dan is dat het ideale moment om foto’s te nemen! Schakel hiervoor een professionele vastgoedfotograaf in. Slechte foto’s verbergen namelijk het potentieel van de woning…

  1. Onvolledig verkoopdossier

Het is belangrijk om een volledig sluitend verkoopdossier te hebben. Op deze manier kan de kandidaat-koper op een correcte manier worden ingelicht over alle informatie. Dit gaat van voorkooprechten over de watertoets tot ondergrondse innemingen.

  1. Verbergen van gebreken

Zorg dat er geen gebreken zijn die worden verstopt. Hang geen kaders voor gaten in de muur, zet geen kasten voor eventuele vochtplekken. Wees eerlijk over eventuele gebreken aan de woning tegen de kandidaat-koper, want dat vermijdt achteraf een hoop discussies.

  1. Rommelige compromis

Ondanks dat er veel standaarddocumenten voor het opstellen van een compromis online beschikbaar zijn, wees je hier het best voorzichtig mee. Niet zomaar alles kan geschrapt of toegevoegd worden. Ook kunnen wijzigingen grote juridische gevolgen hebben. Laat dit document door een professional opstellen of nalezen voor je ondertekent.

Het beste advies dat wij jou kunnen geven? Kies voor een makelaar. Of het nu om een waardebepaling, vastgoedstyling of een waterdicht dossier gaat: wij weten als geen ander je woning op een professionele manier te verkopen.

Wil je jouw woning verkopen? Neem dan zeker eens contact op met ons voor een schatting en verdere informatie over hoe we jou kunnen helpen.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?