7 interieurtrends van dit moment

Wil je een trendy interieur in je nieuwe huis, laat je dan inspireren door deze 7 interieurtrends van 2018.

 

Trend 1: diepe, warme kleuren

Hier en daar duiken nog wel pastelkleuren op in het interieur, maar we zien voor dit jaar toch een verschuiving naar volle, rijke kleuren: diepblauw, donkerbruin, wijnrood, warm groen en indigo blauw. Je kan ze gebruiken als accentkleur bij pasteltinten en hout; of als hoofdkleur voor een warm en stijlvol interieur.

 

Trend 2: geometrie en typografie

Deze trend van geometrische figuren en letters zet zich door in 2018. Je vindt ze terug op behangpapier, tapijten, meubels en accessoires.

 

Trend 3: barok

Eigenlijk was hij nog maar net verdwenen, of daar duikt deze trend alweer op. Decoratie en accenten met speelse krullen of hele wanden met grote bloemenprints? Barok is er in alle vormen en maten, maar dus zeker nooit subtiel.

 

Trend 4: colorblocking

Subtiele kleuren worden dit jaar ingeruild voor felle kleuren uit een zelfde kleurenpallet of contrasterende kleuren. Oranje met donkerblauw, snoeproze met grasgroen, felblauw met mosterdgeel… zolang jij er maar vrolijk van wordt.

 

Trend 5: houten accenten

Houd je van een sober interieur, dan vind je het vast fijn dat houten accenten weer helemaal in zijn. Een houten krukje of een decoratie uit hout geven je strakke interieur een warme toets.

 

Trend 6: exotisch

Als je dacht dat ananassen en flamingo’s al behoorlijk exotisch waren, dan gaan we dit jaar nog een stap verder. Met fleurige stoffen, zonnige kleuren en plantenprints haal je elke dag een vakantiesfeertje in huis.

 

Trend 7: unicornglow

Wat is dat, vraag je je waarschijnlijk af. Het zijn materialen waar je naargelang de lichtinval de regenboogkleuren in ziet. Irisering wordt het ook genoemd. Denk maar aan glitter mozaïektegeltjes in je badkamer of een meubelstuk dat je alle kleuren van de regenboog laat zien.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?