6 tips om uw huis snel te verkopen

Beslist om uw woning te koop te zetten? Hou dan deze tips in het achterhoofd om uw huis of appartement sneller te verkopen!

1. Bepaal een correcte prijs
De emotionele waarde die u hecht aan uw woning, laat de koper helaas koud. Beoordeel uw vastgoed op basis van objectieve criteria zoals type (rijhuis, appartement, villa, …) ligging, grootte, toestand, aantal kamers, aanwezigheid van een tuin of garage, … Lees hier hoe M3 Makelaars dit doet.

2. Verzamel de nodige attesten
Informeer u bij de bevoegde instanties, en voorzie tijdig alle schriftelijke formaliteiten om te vermijden dat het verkoopproces vertraging oploopt. Denk aan documenten zoals een bodemattest, stedenbouwkundige inlichtingen, EPC, elektrische keuring en kadastraal uittreksel.

3. Maak uw huis uitnodigend
Presenteer uw huis op zijn paasbest. Benadruk de sterke punten en herstel eventuele mankementen. Is uw huis leeg? Overweeg dan om een beroep te doen op vastgoedstyling.

4. Neem aantrekkelijke foto’s
Een goede eerste indruk lokt meer kandidaat-kopers. Maak mooie foto’s die de troeven van uw pand in de verf zetten. Vastgoedkiekjes die licht en ruimte onderstrepen, trekken vlugger de aandacht.

5. Ontvang kandidaten met open armen
Creëer een aangename en warme sfeer: haal verse bloemen in huis, steek geurkaarsjes aan, en geef bezoekers een kop koffie.

6. Schakel een makelaar in
Een makelaar heeft 80 procent meer kans om een verkoop af te ronden dan een particulier. Benut de kennis, ervaring en overredingskracht van een professionele makelaar. Zo verkoopt u uw woning sneller én voor de best haalbare prijs.

Benieuwd wat uw eigendom waard is?